Wie zijn wij?

Over ons

Wij zijn Wessel en Remko. Samen hebben wij Optimus Festum opgericht om onze gezamenlijke ervaringen in de evenementenwereld te bundelen, met als doel een product neer te zetten waar je wat aan hebt. We hebben een aantal jaren samengewerkt in de evenementenwereld en kwamen tot de conclusie dat wat er bij een (willekeurig) evenement achter de schermen niet lekker loopt in veel gevallen te herleiden is naar de hoeveelheid leveranciers die daar achter zitten, en hoe die omgaan met hoofdzakelijk ad-hoc problemen, in combinatie met gebrek aan leidinggevende capaciteiten van mensen op de vloer, hoe goed bedoeld misschien ook.
Dat heeft ons geïnspireerd om in samenwerking met vertrouwde partners, en onder eigen management, een totaalpakket aan diensten aan te bieden.

Wie zijn Wessel en Remko?
Wessel Bouma is oorspronkelijk werkzaam geweest in de horeca op verschillende niveaus, van bediening tot leidinggeven. Na zijn horecatijd is hij gaan werken voor een bedrijf dat buscoördinaties verzorgt voor grote evenementen, en verkeersregelaars inzet bij evenemententerreinen. Daar is hij gecertificeerd verkeersregelaar geworden en heeft onder andere de coördinatie van het verkeerstechnisch opnieuw inrichten van een evenementenlocatie voor zijn rekening genomen.
Wessel is naast medeoprichter van Optimus Festum eigenaar van Bouma Vervoersdiensten, dat zich richt op taxivervoer op hoog niveau, waarbij hij zich onderscheid van de massa door met nette, representatieve auto’s te rijden en met dito chauffeurs te werken die het begrip “gastvrijheid” hoog in het vaandel hebben. Daarbij biedt Bouma Vervoersdiensten uitsluitend besteld vervoer via een uiterst gebruikersvriendelijk reserveringssysteem.

Remko van Ziel was ooit Facilitair Manager, Manager Schade en Onderhoud bij een autoverhuurbedrijf en manager van een garagebedrijf. Toen hij in 2012 vanwege de economische crisis het bedrijf wat hij met zijn vader had moest stoppen, is hij een opleiding Arbeids- en Organisatiepsychologie gaan doen, om bij gebrek aan werk iets om handen te hebben. Uiteindelijk is gaan werken bij een bedrijf dat buscoördinaties verzorgt voor grote evenementen, en verkeersregelaars inzet bij evenemententerreinen, waar hij Wessel heeft leren kennen. Remko heeft zich daar met name gericht op het onderhouden van de relaties met opdrachtgevers, en het opleiden van nieuwe medewerkers, specifiek met het oog op gastvrijheidsbeleving van gasten en bezoekers.
Buiten het medeoprichter van Optimus Festum is Remko eigenaar van Race Work, dat al ruim 15 jaar autosportevenementen organiseert voor autoclubs, merkgespecialiseerde bedrijven, importeurs, en als personeelsuitje voor bedrijven.

Samenwerkend kwamen we er al snel achter dat we elkaar goed aanvulden.
Wessel is heel sterk in het inrichten van de operatie, heeft overzicht en instant-oplossingen voor Ad-Hoc problemen. 
Remko is hét contact voor opdrachtgevers, selecteert en leidt mensen op met gastvrijheid als belangrijkste kernpunt en staat garant voor vrolijke mensen op de werkvloer.

Het belangrijkste is voor ons dat we vooral heel veel plezier hebben in wat we doen!
Dat plezier werkt besmettelijk en heeft ervoor gezorgd dat we met een team mensen werken die gastvrijheid en hun opdracht serieus nemen, maar zichzelf vooral niet!
Het resultaat is dat we keihard werken, maar gasten alleen maar vrolijke gezichten zien.

Daar zijn we trots op!